Sabtu, 5 Disember 2015

It's me..

Assalam...Semua, Lamanya tak blogging.last entry setahun lebih dah.Banyak tumpu kat fb saja. Dah setahun asyik melukis. Suka Sangat..,melukis untuk diri sendiri. Dan ada juga Yang berminat untuk beli. Yang berminat jamu mata nak tengok Lukisan google NorMisa Art Garden

Rabu, 17 September 2014

Jumaat, 11 Oktober 2013

Apa kena dengan hang?!!!

Tuu dia haa sekali timboi terus tajuk sekali dengan video kilip, apa kena dengan hang, hahaha sangatlah terhiburnya hati makcik di hari jumaat ini. Mailah join....apa kena dnegan hang...apa kena dengan hang....wuoowuooowuoooo..

Isnin, 30 September 2013

Kari Ikan Hijau

Salam semua,,,mari kita memasak dengan penuh gumbira hari nih. Kenapa kari hijau yang dipilih? Asyik kari biasa sajakan, sekali sekala kita pilih hidangan yang enhances our tastebuds,,ewah skipping London,,,hihhihhih. Pandai tak masak green kari nih,,,nak ker resepi? Nak,,nak,,,nak,,,? Eh banyak sangat tanya bagilah mokcik oiii. Yerlah Mokcik nak bagilah nih, jap nak teropong resepi,,kohkohkoh. Fish Green Curry Bahan kisar ya anak-anak,,,bawang besar sebiji,,yang besar penumbuk tu, ikan bilis segenggam, serai dua batang, belacan saiz ibu jari tangan sendiri,,,nak ukur ibu jari tangan suami pun boleh,,,menjeling jer encik suami nengok bini dia sibuk nak mengukur,, adoiiyaii,,,okeyy back to the bahan2,apa lagi Mokcik letak tadi,,,kes bukan lupa tapi tak ingat,,,Haaaaa,,,daun kesum ya segenggam, cili padi segenggam,serbuk kunyit 1 sudu teh. Dah sedia semua,,,sila kisar laju-laju sampai lumat ya anak-anak. Tumis bahan kisar sampai naik baunya yang harum semerbak itu, masukkan setengah cawan air, 2 cawan santan, renehkan sekejap. Kemudian bolehlah dimasukkan ikan dan tomato. Nak letak bendi ke, timun ke apasaja sayur yang anda suka pun boleh.Biarkan ikan masak dan boleh dihidangkan. Resepi bahan kisar diatas boleh jugak dipadankan dengan, ayam, daging dan makanan laut. Yang penting dia punya bahan kisar tu ya.. Last sekali jangan lupa,,letak garam dan sedikit gula. Selamat BerGreen Curry semua,,,,

Jumaat, 10 Mei 2013

Doctor Kitchen in the house.

Kalau Doktor masuk operation room, mak-mak masuk Operation Kitchen. Fuhhhh,,,ikan ada, ayam ada... Kalau doktor kena pakai jubah bersihkan tangan, pakai glove dan baju hijau.. pegang scapel dan mula....jgn lupa penutup mulut..hahaha Doktor Mama ganass sikit, pakai pisau besaq,,,kihkihkih.Yeayyyy bravoooo,,,, dah siap Operate ikan ayam,,,sekarang dok garu kepala tak tau nak masak apa... hohohohoh. Tengok gambar dulu ambik mood, kohkohkoh.

Ahad, 14 April 2013

Lipstick kadangkala merbahaya.

Sesuatu yang sangat rapat dan sinonim dengan kita orang perempuan, kadangkala tak terfikir kesan buruk pada kesihatan kita. Sila check lipstik yang anda pakai. Kajian Dr. Elizabeth Ayoub, perubatan dan biomolekul mengeluarkan amaran untuk gincu yang mengandungi plumbum, yang merupakan karsinogen. Baru-baru ini jenama 'Red Earth' menurun harga gincu dari R $ 67,00 ke R $ 9,90! Kenapa? Sebab ia mengandungi plumbum. Jenama lain yang mengandungi plumbum adalah: CLINIQUE ESTÉE LAUDER SHISEIDO RED EARTH (Lip Gloss) CHANEL (Lip Conditioner) MARK AMERICA MOTIVES LIPSTICK AVON Semakin tinggi kandungan plumbum, risiko menjadi lebih besar menyebabkan kanser. Selepas ujian dilakukan ke atas gincu, bibir diperhatikan plumbum tertinggi terdapat dalam gincu keluaran AVON. Kita sepatutnya berwaspada pada penjagaan gincu. Jika gincu anda keras statik adalah disebabkan oleh tahap plumbum yang tinggi. Ambil ujian ini: 1. Sapukan sedikit gincu pada tangan anda; 2. Letakkan cincin emas pada gincu di tangan anda; 3. Jika perubahan warna gincu kepada warna hitam, gincu anda mengandungi plumbum. Sila hantar maklumat ini kepada semua rakan-rakan.

Choose wisely.

Politics is politics,, when it comes to community let put aside our differences and choose togetherness, I love my friends and I loves my country.

Alia's guest book