Hari ni bangun pagi-pagi dah mandi, anak-anak pula cuti sehari, buatkan breakfast untuk bebudak.Cucoq ubi kata orang utara, atau goreng ubi bagi sesapa yang tak faham.
Kakak ok tak memilih, tapi adiknya tak nak cucoq, demand, nak mihun. Maka kelentung- kelentang lah lagi maknya ni. Kena buat jugaklah, kang merajuk tak mau makan sapa yang susah, ha..., emaknya jugak.
Dah habis melayan bebudak ni breakfast, barulah emaknya boleh duduk bersemayam depan pc, sambil menghirup Charcoal roasted Ipoh white coffee.Memang lain sikit, terasa aroma charcoal dia tu.Macam kopi orang dulu-dulu, pakai dapur arang, jadi kopi yang dipanggang lebih sedap.
Dah habis breakfast kena fikir untuk lunch pulak, apa aku nak masak ni ya?
2 ulasan:
uiss takkan chef duk fikir nak masak pe tu.. kan semua menu ada dalam kepala .. cukup time makan je terus datang menu masakan. hehe
Tu belum bulan puasa lagi tu, dah tak tau nak masak apa.
Catat Ulasan