Sabtu, 29 Januari 2011

Entry sapu-sapu sawang.

Salam semua, terima kasih pada anda yang sudi berkunjung walaupun dah lama tak ada entry baru dalam blog rahsia hati ni.Agaknya dah tak banyak rahsia dah sekarang kot, dah jarang merapu meraban..., tapi masih ada yang sudi jengok.

Malam ini dengan ditemani oleh nyamuk-nyamuk yang tak reti bahasa, asyik nak menggigit kaki ku, mari la kita marapu, kesian pulak korang yang datang tak ada apa-apa yang baru, ibarat tamu yang datang berkunjung tanpa dihidangkan kopi dan biskut kering.
Aku pun kesian jugak tengok blog bersarang disana-sini, mana pula penyapu aku ni, boleh juga buat kibas-kibas dan sapu-sapu habuk.

26 januari 2011.
Aku kena pergi buat check up mata. temujanji pukul 1:30 petang, di klinik kesihatan, sampai disana kena titis ubat mata ya,pedih sikit. Ubat ni untuk mengembangkan anak mata agar saraf-saraf mata dapat dilihat dengan jelas. kebetulan hari tu cuma ada dua orang yang kena check mata. Dah titis ubat, mata pun dah agak-agak kelabu asap, kami dijemput naik kenderaan khas.Tumpang glamor kejap yer, ingat senang ke nak naik ni. Orang-orang yang terpilih saja yang boleh naik.., orang yang sakit macam akulah kan.
Dari klinik kesihatan ke Hospital naik Ambulan ya.Diringi seorang driver, seorang nurse dan seorang pembantu perubatan. Dah macam lawatan pegawai kesihatan lah pulak. Padahal nak pergi bahagian oftalmologi aja pun.

Apa itu OFTALMOLOGI atau dalam bahasa orang putihnya adalah OFTALMOLOGHY, beza ejaan aja pun. Maknanya ..., alah korang ni...,kalau dah nak pergi check mata, mesti lah nak jumpa doktor pakar mata. Semua pengidap diabetes kena buat pemeriksaan rutin ini sekali setahun ya. Semuanya untuk memastikan mata kita, tak ada selaput,katarak, atau salur darah yang bengkak.Salur darah yang bengkak ni bahaya tau, dibuatnya tiba-tiba meletus bak gunung merapi kat seberang tu boleh mengakibatkan buta tiba-tiba. Jadi rajinkan diri untuk periksa mata anda.

Berdebar-debar jugalah aku rasa masa menunggu nak check mata tu, dok terfikir apa lah yang doktor tu nak buat, adakah akan di cungkil-cungkil, dikorek-korek..., apa yang melampau tahap maksima aku ni kan. Ko ingat mata ikan...?

Rupanya camni aja mesin check mata tu, heisshhh..., takut mengalahkan apa.Tak makan orang punya..., jangan takut ya.

dah selesai check doktor pun tunjuk keputusan ujian itu. Agak-agak korang keputusan aku ok tak, mata aku ok tak?

Yeayyyyy....!!!I have a wonderful sexy and healthy eyes.

kenyit skit..., wink...wink...!


P/s: Gambar2 kat atas tu adalah hasil sumbangan pakcik google.

2 ulasan:

Rashid berkata...

hehe .. mula-mula nak senyum dulu..


Senyum kerna ada kawan kita sorang tuu duk menyapu sawang .. tapikan ada lagi sorang yang rasanya perlu ambil 7 hari untuk sapu sawang .. tau tak saper dia tu lia? F _ _ _ _


haha ..


ALIA , moga semuanya akan baik-baik je k.. mata tu ..

aliadijamina berkata...

Senyum ada makna..., ooo perli yer.., memang pun banyak sawang, sampai terbersin-bersin. Heheee...,
Kawan kita lagi sorang pun tengah gigih tu bersih sawang, potong rumput. Jom pakat2 sapu sawang..., Haaaaccuuummmm...!!!

Alia's guest book