Ahad, 15 Mac 2009

Tag- Best ke tak best bersalin.

Here you go moms - a different kind of survey for a change - it’s all about your first born! Just copy and paste it in a new note for yourself!Let’s see how much you remember!

Let's flash back!

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED? - Ingat tak nak baby lagi, rancang2 selepas dua tahun baru nak ngandung.Waaa....tapi sebulan jer kosong pastu terus termengandung, habis ler my honeymoon, tak leh nak huu haaa lagi dah.


2. WERE YOU MARRIED AT THE TIME? ~Yes im married~


3. WHAT WERE YOUR REACTIONS? ~Dah memang dapat agak pregnant, masa doktor bagitahu tu asyik tanya betul ker tak silap, pastu terpinga-pinga,sepanjang perjalanan balik rumah tu, termenung kosong jer, dok fikir boleh ker aku jadi mak orang nih~


4. HOW OLD WERE YOU? ~22 years old~


5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT? ~Tak datang haid, pastu asyik rasa nak pitam jer~



6.WHO DID YOU TELL FIRST? ~my hubby~



7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX? ~Yes of course, and the doctor told me that, it's a girl~


8. DUE DATE? ~6th of october 2001~



9. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN? ~26th of september 2001.


10. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH? ~3.85kg~



11. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS? ~morning sickness. tentunya...muntah, pening, tak boleh bau itu ini.~



12. WHAT DID YOU CRAVE? ~Koay teow kerang~



13. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST? ~Bau minyak masak~


14. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD’S SEX? ~Girl~



15. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX OF WHAT YOU WERE GETTING?
~Teringin nak anak lelaki~



16. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY? ~18kg~




17. DID YOU HAVE A BABY SHOWER? ~nope~




18. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW? ~nope~



19. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY? ~Darah tinggi, asyik kena ulang gi klinik untuk ambil bacaan darah.~



20. WHERE DID YOU GIVE BIRTH? ~Hospital Besar Alor Setar ~



21. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOUR? ~sebab ada darah tinggi, kena sorong masuk ke dalam labour room lebih awal untuk dimonitor, masa tu baru terbuka 3 sentimeter, so lambat lagi la, tensen jer dok dalam tu dengar orang lain menjerit sakit, doktor memang ramai semua muda-muda, untuk lebih memalukan yang ramainya doktor lelaki, uwaaaaa.... mula-mula rileks la tak sakit lagi, pastu bila dia mula datang tu alamak, semua ayat aku baca,doa jangan kata ler macam2 aku doa,dah sakit sangat memang tak tahan aku nak push saja, sekali doktor kata tak boleh lagi, jalan belum bukak habis, waaa.. memang ler ko doktor, tapi aku yang merasa sakitnya,masa nurse tak ada aku sibuk ler push, apasal tak kuar2 nih,
datang nurse yang jaga aku tu, baru ler dia sibuk panggil doktor, memang degil la ini budak 10 kali push pun tak keluar, elok jer nak push lagi dia letak gunting daaa mau potong , terbantut jap aku nak teran tu....hehehhehe... lepas tu sambung balik ler sesi teran-meneran, last sekali depa pakai skop waaa....nak tarik kuar baby. At the last push..rasa perut aku semua terbarai,
zussssssssssssss...semua keluar, tapi azab belum habis beb, pastu sebab luka dalam dia seluk lak
rasa tangan dia masuk sampai rahim, kais darah kuar....aku masa sakit lahirkan baby tak nangis, tapi masa doktor seluk nak bersihkan rahim tu baru nangis sakit la woiiii.... Lepas tu aku pengsan..jaga2 air berbotol-botol depa tunggu nak masukkan, darah tiga pek menanti...
Baby tak nampak di mana, esok dekat wad baru jumpa baby.


22. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?~Pemandu teksi, pergi masuk wad awal sebab darah tinggi, mak mertua ku lah yang temankan, laki aku keje~



23. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH? ~Doktor ngan nurse~




24. WAS IT NATURAL OR C-SECTION? ~Natural~




25. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN? ~yes.. epidural~



26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER? ~Nurul Jazmina Bt Mohd Zamri~



27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY? ~8 years old~

Heheheheh..meh giliran aku lak nak tag orang.....sapa ek ?
1- Kak myza
2- Lemongrass
3- Sheri
4-kak vymmiyasmin

selamat menjawappppp.......

3 ulasan:

Suzi berkata...

masa mengandungkan anak pertama pun ada darah tinggi gak...tu pasal bersalin awal sebulan dr due

bila nak tambah lagi??

Redynne berkata...

alia wwweeeiii.... seriaunye hakuu...

mcm bole t'nmpk2 ko tgh meneran daaa... kekeke..

zamri berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Alia's guest book